Öppettider idag

John Scott: 12.00 - 02.00
Se alla öppettider »

Adress

Södra Hamngatan 2
Tel: 031-80 75 50031-80 75 50
Hitta hit / Karta

Lunchmeny
Boka konferens
xxxopenload.com

Plats för livets stora fester

Här i det gamla Fürstenbergska palatset har det festats och firats sedan 1800-talet. Än i dag är detta en av Göteborgs mest praktfulla platser för alla typer av tillställningar. Alla våra rum kan bokas för fest. För de riktigt stora festligheterna som t ex bröllopet, 50-årsfirandet osv. är våningen högst upp i huset den mest populära. Denna våning med det anrika Fürstenbergska galleriet och Triptyken har plats för stora sällskap, för middagar, mingel, dans och musik. Här kan du se och läsa mer om alla våra rum.

Nordisk sommarkväll

Ett rum inspirerat av Richard Berghs konstverk som var en av Pontus Fürstenbergs favoritmålningar och blivit en symbol för det nordiska ljuset. En utmärkt plats för att resonera och filosofera, drömma och briljera, utbyta känslor och minnen.

Det vildas rike

Bruno Liljefors vildmark tillgänglig för storstadsmänniskan och en tillflyktsort mitt i den brusande staden. Kom nära naturens egen skådeplats, årstidernas växlingar och djurens hemliga värld.

 

 

Max antal: 60 pers
Mått/storlek: 4,90x10,80m (53m2)
Utrustning: Projektor, högtalare och Wifi

Natteffekt

Fin de siècle, dekadens och bohemiskt nattliv som doftar absint och parfym. Kliv in i Anders Zorns skildring av det pulserande stadslivet i sekelskiftets konstmetropol Paris.

 

Max antal: 32 pers
Mått/storlek: 4,95x6,20m (31m2)
Utrustning: Projektor, högtalare och WiFi

Café Ledoyen

Ett lite mindre rum som klarar de stora gesterna och den sorglösa och uppsluppna sidan av det slitsamma konstnärskapet. Med inspiration från Hugo Birgers målning tar du plats bland konstnärsvännerna på Café Ledoyen i Paris Fernissningsdagen 1886.

 

Max antal: 12 pers
Mått/storlek: 3,50x4,15m (15m2)
Utrustning: Projektor, högtalare och Wifi

Näcken

Upplev det fria och gränsöverskridande skapandet och konstnärssjälens geni som ibland gränsar till galenskap. En plats för temperament och kreativitet inspirerad av Ernst Josephsons fantasivärld och skaparkraft. Expressivt, explosivt och energifyllt.

 

Max antal: 25 pers
Mått/storlek: 3,80x6,20m (24m2)
Utrustning: Projektor, högtalare och Wifi

Fürstenbergska triptyken

Tre rum i ett, precis som Carl Larssons triptyk som en gång smyckade just dessa väggar. Här finns även tydliga spår av det Larssonska hemmet på Sundborn. Rummet kan delas av med en blockvägg och ligger i direkt anslutning till Fürstenbergska galleriet.

Fürstenbergska galleriet

Fürstenbergs klassiska röda galleri där det skrivits konsthistoria. Ett av Göteborgs mest praktfulla rum öppet för de riktigt pampiga festerna och tilldragelserna.

 

Max antal: 120 pers
Mått/storlek: 113 m2
Utrustning: Projektor, högtalare och Wifi

Salongen

Salongen ligger i Palace Hotels gamla spegelsal och är en plats för den nya tidens sätt att hålla salong. Passar alla typer av möten, konferenser, föreläsningar, lanseringar, spelningar och fester. Ett vardagsrum utrustat med bar, scen med ljudanläggning och öppen eldstad.

Max antal: 
75 pers (sittande)
100 pers (sittande & stående mingel)
175 pers (Stående mingel) 
Mått/storlek: (120 m2)
Utrustning: Projektor, högtalare och Wifi

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev